Nå jobbes det for fullt med "Forollhogna 2016"

Målet er klart: Tidsskriftet "Forollhogna" skal selge så godt i 2016 at utgiverne som er villreinutvalget, villreinnemnda og nasjonalparkstyret, gir grønt lys for årlige utgivelser. Foto: A. Nyaas

Målet er klart: Tidsskriftet "Forollhogna" skal selge så godt i 2016 at utgiverne som er villreinutvalget, villreinnemnda og nasjonalparkstyret, gir grønt lys for årlige utgivelser. Foto: A. Nyaas

Initiativtagerne har som mål å skape et godt - og varig -  "lokalblad" med fotfeste i fjellbygdene rundt Hogna-toppen, med årlige utgivelser fra og med i år.  - Potensialet er stort, så dette skal gå bra, mener villreinutvalget, villreinnemnda og nasjonalparkstyret. I redaksjonsmøtet på Røros i går ble kursen satt og viktige vedtak fattet. 

- Forollhognaområdet er delt med fire kommuner nord for fylkesgrensa og tre sør for fylkesgrensa. Området har gjennom generasjoner vært viktig for jakt, fangst og fiske, og som beiteområde for bufe i seterdalene. Vi har mye felles og nå ønsker vi å forsterke fellesskapet med årlige utgivelser av bladet "Forollhogna", påpekte Hallvard Urset, leder i villreinutvalget, etter utvalgsmøtet i Ålen i forrige uke. I redaksjonsmøtet på Røros i går var det full enighet om denne målsettingen, og fra nå av skal det jobbes målrettet. Planen er at "Forollhogna 2016" sendes til trykk i månedsskiftet juni/juli slik at magasinet kan være i salg fra midten av juli. Utsalgsprisen i butikk blir 100 kroner.

84 sider - alle i farger

"Forollhogna 2016" blir på totalt 84 sider, alle i farger. - Det skal lønne seg å annonsere i bladet, og annonsene skal være rimelige.  Nå håper vi at flere bestiller annonseplass. Det vil være av avgjørende betydning for bladets framtid, påpeker Urset, som legger til:

- Målet er at salget sammen med annonsene skal dekke kostnadene ved å utgi bladet. Da må minimum 1000 eksemplarer selges, og det SKAL vi greie i år! Forollhogna-området fortjener et blad som dette. Inntil 15 sider blir villreinrelatert, de øvrige 65 innholdssidene får stor variasjon i tema, alt fra fugleliv og hestdrift til kulturminner, ferdselsveger og slåttehistorier. Det jobbes også med et portrettintervju - og vi  setter av plass nok slik at Jon Østeng Hov får presentert sine beste blinkskudd fra Forollhogna-området. Dette skal bli et blad som folket liker, og som de ser fram til å kjøpe også i årene som kommer, ivrer Hallvard Urset.

Blir du blant bidragsyterne i 2016-utgaven?

 Alle som ønsker å bidra med gode artikler og historier med tilknytning til Forollhogna-området, gjerne også bilder, gjør lurt i å ta kontakt med redaktør Arne Nyaas, i første omgang helst via epost: arnny@online.no

NB: Du blir ikke "rik" av å bidra med tekst/bilder i "Forollhogna", men alle som har artikler eller bilder på trykk, vil som takk få tilsendt magasinet og ei gave i posten - rett etter utgivelse. Tar du utfordringen? Vi håper det!

 

Sjekk annonsepriser og format, last ned her (pdf)

Forollhogna2016Annonsorer.jpg
Redaksjonskomitéen møttes på Røros i går - og alle ivrer for at utgivelsen av "Forollhogna" blir årlig f.o.m. i år. Fra venstre og rundt bordet: Hallvard Urset, leder i villreinutvalget, Terje Borgos, sekretær i villreinutvalget, Astrid Alice Haug, …

Redaksjonskomitéen møttes på Røros i går - og alle ivrer for at utgivelsen av "Forollhogna" blir årlig f.o.m. i år. Fra venstre og rundt bordet: Hallvard Urset, leder i villreinutvalget, Terje Borgos, sekretær i villreinutvalget, Astrid Alice Haug, nasjonalparkforvalter, Anita Krigsvoll, vara i villreinutvalget og fast medlem av redaksjonskomitéen og Per Ousten, leder i villreinnemnda. Foto: A. Nyaas

Gasta Design