183 dyr kontrollert for CWD

Bildet er fra villreinjakta i 2009. Her kommer to villreinjegere fra Dalsbygda med tunge sekker ned til parkeringplassen på Storhø i Rennebu. I sekkene var det en liten bukk og en kalv, felt på østsida av Sandfjellet. I dette området har det blitt f…

Bildet er fra villreinjakta i 2009. Her kommer to villreinjegere fra Dalsbygda med tunge sekker ned til parkeringplassen på Storhø i Rennebu. I sekkene var det en liten bukk og en kalv, felt på østsida av Sandfjellet. I dette området har det blitt felt flere dyr de siste dagene. Foto: Arne Nyaas

Oversikten i Hjorteviltregisteret viser per dato at 183 villrein felt i Forollhogna er kontrollert for skrantesjuke (CWD). Samtlige prøver er negative. Jakta foregår nå i området Storhø, Sandfjellet og rundt Hiåsjøene. I morgen snur vindretninga på sørøst.

Hognareinen har vært i kontakt med jaktoppsynet, som melder om flere fellinger de siste dagene i grenseområdet mellom Hedmark og Sør-Trøndelag, men langt vest. Om dette er nok til å heve fellingsprosenten til "normalt Forollhogna-nivå" gjenstår å se. Se oversikten over fellinger de siste årene

Årets jakt kan resultere i den laveste fellingsprosenten på flere år. Spørsmålet er: Er jegerne flinke nok til å bruke overgangsavtalene - og er avtalene gode nok? Forollhogna er kjent for godt samarbeid og høy avskyting. Årets jakt har vært særlig "slitsom" for jegere med kort utstedt i Dalsbygda. Nå blir Dalsbygda-jegerne oppfordret til å være effektive de siste dagene av jakta. Her er mulighetene.

183 prøver fra Forollhogna er - så langt - analysert med tanke på skrantesjuke eller CWD. Samtlige prøver er negative.

183 prøver fra Forollhogna er - så langt - analysert med tanke på skrantesjuke eller CWD. Samtlige prøver er negative.

SISTE (mandag kveld): Tett tåke/lavt skydekke og nedbør i form av regn har skapt store problemer for villreinjegerne de siste dagene. Dette bekrefter jaktoppsyn Ingebrigt Storli. - Håpløst å jakte under slike forhold. Jeg var i området Storhø-Sandfjellet i dag, hvor tåka lå tett. Jeg så seks jegere på tur inn, men noen felling ble det ikke.  På østsida av fjellet ble det skutt ett dyr i dag. Der var forholdene noe bedre, opplyser Storli som opplevde været som "ufyselig".

- Hvor ble hovedflokkene observert nå i ettermiddag?

- En stor flokk stod langt nord på Sandfjellet, en annen ble observert på Slettfjellet mellom Endalen og Synnerdalen, opplyser Ingebrigt Storli.

Ifølge yr.no skal vinden snu på sør-øst i morgen kveld, men været på årets siste villreinjaktdag (onsdag) skal bli ufyselig med snø og kuldegrader i fjellområdene.

Sjekk villreintelefonen: 82 08 20 90

 

hognareinen.no - Arne Nyaas

Gasta Design