Nemnda gjør om sitt vedtak

I denne saken fra tidligere i vår, kan du lese at villreinnemnda fattet et uventet vedtak da de valgte å ikke innvilge kvotesøknaden fra årsmøtet i Forollhogna villreinvald .

Villreinutvalget sendte umiddelbart etterpå inn en klage på nemndas vedtak og kort tid etter gjennomførte nemnda et nytt møte der de drøftet saken om kvote på nytt. Nemnda valgte da å gjøre om sitt vedtak fra og å tildele Forollhogna villreinvald 500 kort som omsøkt, uten at disse skal deles med Røros villreinvald. Kvota for Forollhogna villreinvald er derfor nå fordelt og utsendt til rettighetshaverne.

Nemnda har gjort om sitt vedtak om at kvota som Forollhogna villreinvald søkte om skulle deles med Røros vest villreinvald.

Kvota er foreslått nedjustert sammenlignet med fjorårets 650 fellingstillatelser, blant annet fordi vi felte flere dyr enn beregnet i fjor. I tillegg har vi enda flere overgangsavtaler i 2022 og vil derfor trolig få enda høyere avskyting i 2022. Bestandsplanen har lagt til grunn en fellingsprosent på 80 %, mens vi med de nye overgangsavtalene kan regne med å få rundt 95 % felling i 2022. Da vil vi ved en teoretisk kvote på 600 dyr skyte 90 flere dyr. Det er derfor foreslått en tilpasset kvote på 500 dyr for 2022.

Gasta Design